Keppekeutels Blog

Hallo wereld!

Welkom bij WordPress. Dit is een eerste voorbeeldbericht om indruk te geven hoe een blogbericht eruit ziet. Dit bericht kan worden aangepast of worden verwijderd zodat er gestart kan worden met bloggen.

Top

Gulden snede

foto fiora op strand

De gulden snede is een fascinerend begrip uit de wiskunde. Het gaat om de verdeling van een lijnstuk in twee ongelijke delen, waarbij het kleinste   deel zich tot het grootste verhoudt, zoals het grootste zich verhoudt tot het geheel. In de renaissance was de gulden snede in de beeldende kunst en in de architectuur de norm voor harmonische verhoudingen. Het wordt in de fotografie ook gebruikt, meestal onder de naam : regel-der-derden. Wanneer je het onderwerp in het midden zet deel je het beeld dus horizontaal en verticaal in tweeën. Dit blijkt vaak een saai beeld op te leveren. Bij  de  gulden snede wordt het beeld horizontaal en verticaal in drieën gedeeld. De actie speelt zich dan af op 1 van de vier snijpunten.

Top

Over fotografie 1

Fotografie : enkele technische aspecten

Snelheid, Diafragma, ISO

rhone vallei foto De eenheidsmaat in de fotografie is de zogenaamde stop. Alles wordt in deze eenheid berekend. Een stop is een verdubbeling of halvering van de lichtopbrengst. 1 stop meer licht betekent dus dat de lichtopbrengst is verdubbeld, 2 stops meer is een verviervoudiging. (2×2=4). 2 stops minder betekent dat het licht wordt gehalveerd en nogmaals gehalveerd, zodat je een kwart van de lichtopbrengst overhoudt (0.5 x 0.5=0,25). De gereedschappen hierbij zijn de sluitertijd, de diafragma-opening en de ISO-waarde.

Top
Page 1 of 1
afbeelding van een pootje.

Wij geven uw lievelingsdier een supervakantie!

Bel 0477/50.78.63